Modern Masallar


Masalların yazılması anından itibaren yüzyıllar geçti ve hala okunuyor, kitapları basılıyor, çizgi filmleri oynatılıyor ve çanta, kalem, silgi, yatak örtüsü gibi şeylere resmi konuluyor… ama modern zamanların, yani bu zamanların masal kahramanları var. evet. O eski kahramanlar evrimleşti… tanımak için sabırsızlanıyorsun biliyorum ve başlıyorum: 

Külkedisi: Charles Perrault’un yazdığı nadide masalımız. Psikopat üvey ablalara ve korkunç bir üvey anneye sahip, evde hizmetçi muamelesi gören ve neden bilmem en ufak bir itirazda bulunmayıp o donemki cocuk halimizle hırçınlaşmamıza, sebep olmuş masal karakteridir kendisi. Külkedisi ise, evde bulunan şömineyi temizlerken külleri icinde kalmış halini gören üvey ablalarının ona verdigi isimdir. Gerisini biliyorsunuz zaten… Bal kabağı, araba, fare, at falan...





Modern Külkedisi: masalımızda balodan çıkarken ayakkabısını düşüren kül kedimiz bu zamanda disko ve barlara gitmektedir. Araba icin falan periye ihtiyac duymamaktadır çünkü yeteri kadar zengindir de. Elini sıcak soğuk suya sokmaz. Hatta havuza girmeyecekse suya bile sokmaz. Bu kızımız diskodan çıkarken ayakkabısının topuğu kırılır ve ayakkabıyı orada bırakıp yenisini giyerek oradan uzaklaşır. Buyrun fotosu da var:



Pamuk Prenses ve 7 Cüceler: aynaya güzelliğini soran psikopat kraliçeden kaçan ve 7 cüce ile ormanda yaşamaya başlayan, onlara yemek hazırlayıp bulaşık, çamaşır bakan kahramanımızdır pamuk prenses. Sonra elma falan yer gerizekalı. Gerisi malum. Prens öper falan…

Tanımayanlara,

Modern Pamuk Prenses: ismi değişmiştir artık. Koton giyen prenses ve 7 eski sevgilisini anlatır bu masal artık. Favori markası koton’dur. Ayakkabısını inciden alır. Sevgilisi de çoktur. 7 kocalı hürmüzden de ilham almıştır ve 7 eski sevgilini birbirine düşürmektedir. Feriha derler hatta arkadaş arasında kendisine. Hatta mağaza da aşağıdadır.




Rapunzel: kız çocuklarına, kocaları için saçını süpürge etmeleri gerektiğini gizliden öğreten bir masaldır kanımca. günümüzde yaşasaydı şampuan, jöle, saç spreyi reklamlarının gözbebeği olabilecekken yanlış zamanda doğduğu için ömrünün önemli kısmını bir kulede geçirmek zorunda kalan şanssız prenses, saçı uzun ama bahtı kara insan. Prensin saçına nasıl tırmandığını da merak ederim hala.. hatta fotoğrafı bile var rapuncuğumun. Alıntı fotodur:


Modern Rapunzel: zaman değişmiş ve Rapunzel de değişmiştir. Facebook hesabı da açmıştır trend'e kapılıp. Kendisi tam bir ergendir. Her anın fotosunu çeker ve facebooka ekler. Arkadaşlarıyla çekilip koyduğu fotolardan birisi… Üzüm üzüme baka baka kararır sözünün ispatıdır aynı zamanda : 


Kırmızı Başlıklı Kız: ninesini diri diri yutan kurtu adalete teslim etmek yerine avcıyla bir olarak kurdun karnını yarıp taşla dolduran intikam meleğidir. Hukukçular sevmez kendisini. Ninesine börek çörek gönderen anne de suçludur. Kız başına ormana gönderilir mi lan!!!1!bir! neyse işte kırmızı takıntısı vardır kendisinde. Kurt da ergenekondaki kurt olabilirmiş. Bir tarihçi arkadaşım dedi. ):


Modern Kırmızı Başlıklı Kız: Kırmızı babetli kız’dır adı artık onun. Adı da Baaanu‘ dur. Converse giymezse rahat etmez, illaki konvers, illaki kırmızı olacak. Sadistin tekidir. Hiç bulaşmayın. Kan rengini seviyor lan resmen ! babet’in görüntüsünü de zorla aldık. Mağaza sahibi bizi kovalıyordu en son. Makina da kırıldı ): babetin fiyatı 99.90 liracık sadece


ve maceramızın son neferi Pinokyo: yalancının tekidir. Sihirle büyüyle falan tahtadan insana dönüşmüştür. Ghepetto da pişman olmuştur sonra. Onca masraf. Sözüne inanılmaz. Aman abi kaçıyor muyuz, ödeyecez paranı diyerek çok kişiyi kandırmış rivayete gore. Gariban Ghepetto kabanını satıp ödemiş. Yazık lan ):

gepetto parayı sorarken :



Modern Pinokyo: aslında pinokyo çok da, burnu uzamıyor. Adı çıkmıştı eski pinokyonun. Şimdiki adı çıkan pinokyolar ise avukatlar… eskiden kuklalar birliğine kayıtlı olan Pinokyonun yerini Baroya kayıtlı avukatlar aldı. Hukuku binbir zorlukla bitirip müthiş emekle kazanırlar paralarını ama adları çıkmıştır bir kere. 


Her hukuk öğrencisine de sorulur hatta :
+ ne olacan mezun olunca?
– avukat
+ yalancı mı olacan lan başımıza! ehehehe

Yorumlar