Şükür Serüveni

Sebebini bilmeksizin gider bazen eller kaleme, kalemler deftere... Haykırmak istersin içindekileri. Ama olmuyordur. Birşeyler eksiktir hayatında. Sorgularsın kendi kendine? Eksik bir şey mi var lan hayatımda diye? Düşündükçe gelir aklına eksiklerin. 

Araba, kız - erkek arkadaş, nofrost 5 kapılı buzdolabı, yatak odası takımı vs vs. Sürekli artar bu eksiklikler hiç durmaksızın. Durduramazsın çünkü aklını. Sonra isyana başlarsın. Yakınır durursun etrafındakilere şükretmeyi bilmeden. Bakarsın sende yok, onda var ; kötülemeye başlarsın onu.

Sonra şirk koşmaya başlarsın. ‘neden onda var rabbim?’ diye. Öyle bir koşarsın ki. Cehenneme 9.50 saniyenin altında ulaşırsın. 100m rekorları artık sendedir. Hatta daha yakındır cehennem bazı hallerde. Şirk örneğinde olduğu gibi.

Şükretmek bir nimettir. Araban yoksa, ayakların var. Olmayanlara bak. Sevgilin yoksa ailen var, ailesini bir depremde kaybedenlere bak. 5 kapılı Buzdolabın yoksa onu koyabileceğin yiyeceklerin var. Afrikayı düşün ve sus! Yatak odası takımı demeye kalkarsan bi tane çakarım suratına, bir de evsizleri gösteririm. Haddini bil ve şükret. Hadi allaha ısmarladık. (alasmarladık)

Yorumlar