Mayıs Çiçekleri

Mayıs’ın ikinci pazarının odağıdır. Yanınızda olsa da, ulaşma imkanınız olmasa da… Annedir aklınıza ilk gelen belki. Geldiyse doğrudur, Annedir mayıs çiçeklerinin diğer adı… Şanssızım diyenlere sormak lazım önce şu soruyu aslında "Annen yanında mı?" Ben olağanüstü şanslıyım çok şükür çünkü yaşıyor annem. Çok büyük bir şanstır bir meleğe sahip olabilmek. 

Meleğini kaybedince ne hisseder, neler kopar kalbinden, ciğerinden insanın bilmem ama pençesiz aslanın hissettiklerinden daha derindir hissettikleri. Annesini 20lerde kaybeden bir kuzenim, 40ında kaybeden bir amcam, 50sinde kaybeden bir babam ve göremeden yitiren birçok arkadaşım var hayatımda mevcut olan. 1inde de 20de de 50de de aynı şeyi yitirir insan ama etkisi aynımıdır bilmem. 1deki hayıflanır daha şanssız olduğuna ancak sevinmeli şanslılığına kanımca. Onların melekleri daha da bir parıltılı olacak ebediyet diyarında. 

Mayıs’ın ikinci pazarında telaşe sarar evi. Hediyeyi göstermemek için ama mümkün müdür? Kimisi duasını alır, kimisi bir terlik, kimisi bir elbise, kimisi küpe, hediyeyi verme anında meleklerin hiçbiri görmez küpeyi, kolyeyi ve bunun türevlerini. O an akıllarındaki tek olgu, suya susamış topraktan daha yoğun bir şekilde sarılmaktır sadece. Doyasıya, süre sınırı olmadan ve sonsuza dek sürecekmiş zannıyla.

Ebediyet diyarındakilerin sarılmaları ise bir duadır kabirlerini aydınlatacak, ışık tutacak. Onlar daha da bir yoğun beklerler buradakilerden. Çünkü başka bir çareleri de yoktur bu ışık için…

Mayıs’ın ikinci pazarı sarılırken veyahut dua ederken mayıs çiçeklerini gözyaşı ile yeşertmeniz ve ‘seni seviyorum’u belki ilk kez bu kadar -sevgilinize, eşinize, aşkınıza, meşkinize söylediklerinizden ziyade- candan söylemeniz dileğiyle…

4 harf 2 hece tüm annelere ve hiç büyümeyecek ciğerparelerine...

Yorumlar