14 Şubat Mağdurları

Sevgilisi olanlar için bir bayram günüdür 14 Şubat. Sevgilinin belki elini tutma, onunla vakit geçirme, gözlerine dakikalarca odaklanma fırsatını verir bu gün. Alışveriş merkezleri de bayram yaşar bugünden birkaç gün önce. Ayın 14ü geldiğinde bayram sırası sevgililerde ve cafelerdedir. Cıvıl cıvıldır ortam. Çalan gitarların sayısı normal günlerden fazladır. Sanki tüm dünya bugün sokağa çıkma kararı almıştır. Gülüşen sevgililer, gülüşen cafe sahipleri ve gülüşen insanlar. 14ün gecesinde bayram sırası Gsm operatörlerine geçer yavaştan. Güzel bir günün ardından evlerine dönen sevgililer günün kritiğini yaparken milyonlar sms, dakika ve kontör saçılır Gsm operatörlerine. 
Fakat ayın 14ünde madalyonun öteki yüzünde de hayat devam etmektedir aslında. 

Reddedilenler, açılamayanlar, anlaşamayanlar, ayrılmışlar. Kısacası yalnızlıklar diyarının temsilcileri. Diğer günlerde de olan açılamama baskısı zirveye ulaşmıştır bu günde, açılamayanlar için. ‘Ah ulan açılsaydım!' pişmanlıkları sürekli yankılanır akıllarında. Reddedilenler ise bugün ya yeni sevgili aramaya başlamanın heyecanıyla veyahut da reddeden kişiye okuduğu nefret dizlerini artırmaya başlayarak geçirir bu günü. Ayrılanlar ise pişmanlık yaşarlar genelde. Ah yanımda olsaydı cümleleri eksilmez bir türlü bu kimselerin gözlerinin önünden. Bir de anlaşamayanlar vardır. Onların durumu bir nebze daha kolaydır madalyon ahalisinin diğer fertlerine göre -eğer ayrılmamışlarsa-. İki anlaşamayanın da aklında özür cümlesini kurmaya çalışan onlarca kelime uçuşur. Bazısı başarılı olur ve artırır cafe sahiplerinin mutluluğunu. Ama bazısı da vardır ki ; ya egolarından, yahut cesaretsizlikte veyahut herhangi sudan sebepten dolayı sıralayamaz inci değerindeki bu sözleri.

14 Şubat yalnızları için gün, baskının dışında hemen hemen aynıdır. Okul, iş, ev işleri gibi günlük monotonluklar devam eder. Ama biraz farklı olarak : gülümsemelerdeki dudaklar simetri halini almıştır. Somurtkan sayısı artmıştır yalnızlar diyarında. Üzülürler işte... 

Keşke her sevgili farklı, kendi ilişkilerine has bir günde yaşasa bayramlarını,
Keşke şubat 27 çekse,
Keşke bayram ayın 14ünde bu şekilde yaşanmasa. Göstere göstere...
Bayram edenlerin aksine 14Şubattan nefret eder derecede sinir kapanlar rahatlasa...
Ama bu zamanda böyle. Malesef de değişmiyor. Alışmalı 14 Şubat mağdurları.. 

14.02.2012

Yorumlar